Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
Róma

Róma közlekedés

Róma, Olaszország, Közlekedés

Közlekedés

Róma, Olaszország, Közlekedés

Légi közlekedés
A Magyarországról induló repülőjáratok nagy része a Fiumicino repülőtérre érkezik. A repülőtérről gyorsvasúttal juthatunk be a városba. A járatok 6:00 és 23:30 között félóránként járnak, a távot 30 perc alatt teszik meg.
Ennél olcsóbban közlekednek a Metropolitan Train Fr1 szerelvényei.

Tömegközlekedés

Vonat
Olaszországban az utazás leggyorsabb, legolcsóbb és legkényelmesebb módja a vonat. Ha déli vidékre szeretnénk utazni, ott a busz a legjobb választás.

Metró
A római metrónak két vonala van, az A és B. A két vonal a Termininél találkozik egymással. A szerelvények 5:30 és 23:30 között közlekednek. Jegyet automatákban vagy trafikokban is vehetünk. Az érvényesítéstől számítva jegyünket 75 percig két metró-vagy buszutazásra használhatjuk.

Busz
Minden egyes megyének megvan a maga busztársasága. Ez néha problémákhoz vezet, mert az egyes megyék nem adnak felvilágosítást a másik megye járatairól és a menetidők sincsenek összehangban. Indulás előtt érdemes informálódni.
A Rómában közlekedő buszokra vett jegyünk az érvényesítéstől számított 75 percig érvényes két metró- vagy buszutazásra. A napijegy éjfélkor jár le, de válthatunk heti vagy havijegyet is, amely valamennyi közlekedési eszközre érvényes a reptéri járatok kivételével.

Autó
Aki nem Rómában lakik, az autóval nem hajthat be a belvárosba. Az autónkat érdemes a Gianicolo lábánál névő óriási mélygarázsban hagyni és tömegközlekedési eszközzel vagy gyalog megközelíteni a belvárost.

Útvonaltervezés

0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!