Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Forum Romanum

Olaszország, Róma, Látnivalók

Forum Romanum

Róma, Olaszország, Látnivalók
  • Cím: RM, Via della Salaria Vecchia, 5/6, 00100 Roma
  • Nyitvatartás: Áprilistól - szeptemberig minden nap: 08.30 - 19.00.
    Októbertől - márciusig minden nap: 08.30 - 16.30.

A Forum Romanum volt Róma ítélkezésének, politikai életének, és kereskedelmének a központja. A Forum Romanum  területe eredetileg ingoványos hely volt, melyet Tarquinius Priscus király száríttatott ki és vétetett körül oszlopos csarnokokkal, melyek üdülésre és sétahelyül is szolgáltak. Hossza körülbelül 220, szélessége 35-50 méter, és kis mérete ellenére rengeteg épület és emlékmű állt itt.

A Forum két részre oszlott: a tulajdonképeni Forum Romanumra keleten, ahol régebben a plebejusok gyülekeztek, és a másik, magasabb, nyugati részre a Comitiumra, amelyen eredetileg a patríciusok gyülekeztek.
A Comitiumon állt többek között: a Curia Hostilia, a szenátus helye, a Carcer Mamertinus, melynek részei: Robur, azaz börtön és Tallianum, azaz kivégző hely és a Rostra nevű szószék.

Ahogy a város nőtt, a Forum Romanumot is bővítették, és gyönyörű oszlopos csarnokokat, úgynevezett bazilikákat építettek. Ezek voltak állítólag a keresztény templomok alapjai, ilyenek voltak pl. a Basilica Porcia, Sempronia, Opimia, később Augustus alatt az Aemilia és főkép a Julia.
Újabb templomokat is építettek pl. Templum Divi Caesaris, Minervae stb. Később térszűke miatt a Forum Romanumot észak felé is bővítették, és a hozzá fűződő újabb tereknek és építményeknek egész sorozata keletkezett.

A Forum Romanumot mára teljesen feltárták (Pietro Rosa, Dutert stb.) és gondos őrizet alá vették a romokat, melyek segítségével könnyű elképzelni a hely hajdani pompáját.

Belépés díjtalan.

Kinek ajánljuk: Mindenkinek.


Forum Romanum
Róma, Olaszország
Copyright: Sebastian Bergmann   Forrás: flickr

Római Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!